2013. március 6., szerda

Na, de lányok...


 Tudom, most megritkultak kicsit a bejegyzések. Sajnos kissé beszippantott az Egyetem az elmúlt napokban, muszáj haladnom a szakdolgozatommal és egyéb teendőimmel és lehetőleg precízen és pontosan. A gond mindig az időbeosztásommal van, hiszen nagyon durván halogatom a kötelezően elvégzendő dolgaimat. Na, odase neki...

Valamelyik nap, nagy magányomban beültem megnézni még egyszer az Anna Kareninát eredeti szöveggel, merthát ugye Aaron Johnsont saját hangján is hallani kell. Szombat este volt, így Debrecen utcáin egy nagy halom fiatal járt-kelt kiöltözve, ahogyan az lenni szokás. Mikor az egyik kereszteződéshez értem, megállt mellett két nagyon fiatal lány. Szerintem nagyjából 8 évvel lehettek fiatalabbak nálam-ahogy ez kiderült a beszélgetésükből. Nyolc év, tejóég ,egy komplett általános iskolai idő. Teljesen más generáció. Az egyik lány még le se halkította a hangját, amikor arról sztorizott, hogy d*gták meg az egyik szórakozóhely mellékhelyiségében. 


Milyen fura, nem?  Anna Kareninát megszólták azért, mert férjes asszony létére táncolni mert egy jóképű férfival  és az öngyilkosságba hajszolták pusztán azért, mert merte a szerelmét követni és kiszállni egy rossz házasságból, amiben nem volt boldog. Ha ma élt volna mediátorok és pszichológusok, és nem utolsó sorban ügyvédek tömkelege állna mellette egy ilyen döntésben. Arról pedig ne is beszéljünk, hogy a mai társadalmi morál éppen azt ítéli el, ha valaki hagyja magát szenvedni egy rossz házasságban. Azért hozzátenném, hogy én is ezen az állásponton vagyok. De valljuk be: egy nőnek sem akkor,sem pedig most nem olyan egyszerű. 

Hiába ez a borzasztó nagy szabadság, a Szex és New York meg a hasonló szingli baromságok, ezek nem segítenek túl sokat. Legalábbis érdemben semmiképpen. Ha egy olyan nő vagy, aki jóformán határozott, mer lépni, vagy le mer lépni egy rossz kapcsolatból ,csak csóválja mindenki a fejét. Ha egy másik faszi miatt lépsz le? Elástad magad. Most mondjátok, hogy nem így van?! De ha egy nőre rásütöttek már valamit egy dolgot tehet , kihúzza a hátát és méltósággal megmutatja a világnak, hogy sokkal erősebb azoktól, akik a szájukra veszik őt.

Szóval hogy is van ez az Anna Karenina óta? A megítélés hasonló, csak éppen a tartás veszett ki manapság rengeteg nőből. Csakhogy minél kevesebbszer mondanak le a nők könnyed élvezetekről, annál többször mondanak majd le a valódi szerelemről is. Mindenesetre bármit is csinálsz...csendben csináld. Hiába, mindig is nagy csodálója az epic szerelmi történeteknek. És azt hiszem minden embernek megvan a nagy epikus szerelmi története, amit megírhatna. De ha nincs...akkor valami rohadt nagy dolog maradt ki az emberi életből.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...