2013. február 14., csütörtök

Valentin

Valami hosszabb és viccesebb cikk megírására készültem a témával kapcsolatban, csak a hajnalig tartó rendőrségnél ülés tegnap kicsit elvette a kedvemet a magasabb röptű gondolatoktól. Ennek ellenére szinte nem lehet elmenni eme csudálatos nap mellett úgy, hogy ne lenne hozzá 1-2 keresetlen szavam.
Kedves családom a virágbizniszben utazik már jó nehány éve és így mindenkit csak biztatni tudok arra, hogy legyen olyan kedves és vegyen egy szál vörös rózsát a közeli virágosnál, had legyen számukra öröm-boldogság ez a nap. Vicceltem.Na. Vissza a témához.

Pár napja Pesten voltam és az éjszakain a következő beszélgetésnek voltak fültanúja egy frissen összemelegedni készülő pár között. Látszott rajtuk, hogy alkoholban már oldódtak némileg és a tömött buszon egymást diszkréten átölelve csüngtek egymáson és egy kósza kapaszkodón:

Lány: Csütörtökön Valentin-nap....
Fiú: Ja...
Lány: Fogsz venni valamit valakinek? (Implicit arra célozhatott, hogy futó románcukból vajon más is kialakulhat-e esetleg a következő időszakban)
Fiú: Nem hiszem...utoljára 3 éve vettem ajándékot egy lánynak. (Implicit arra célozhatott, hogy súlyosan összetörhette valami némber a szívét)
Lány: JA! Szerintem a Valentin-nap egy szar dolog, semmi értelme! (Implicit: vagány csaj vagyok, aki amúgy nincs annyira oda érted. Vagy ezt próbálom nagyon mutatni)

Tanulság: úgy tűnik, hogy ezek a frinci-franci ünnepek a kialakuló kapcsolatok néminemű mutatói. Nem az a lényeg, hogy ki és mit vásárol, hanem hogy milyen az illető hozzáállása alles.


Én öt típusba tartozó fiúval találkoztam eddig 
(így hirtelen végigböngésztem a Facebook kezdőoldalamat is ma)

Az elégedetlenkedő
Ha nincs barátnője: Ő az a fajta, aki már napokkal előtte elkezdi szidni, hogy "na jön ez a hülye amerikai ünnep ,aminek persze nincs is hagyománya itthon" nem érti, hogy "miért dőlnek be az emberek a média nyomásának" és miért kell "csak egy napon kimutatni, hogy mennyire fontos neked a másik".
Ha van barátnője: Elmegy és vételezik egy szál rózsát.A túlbuzgó
Ha nincs barátnője: Depresszióba esik a szeretet effajta áradásától és nem nem magára értelmezni a "keresd meg a párodat" és a "szerelem örökké tart" c. jeligéket.
Ha van barátnője:  Letölti ncoreról az összes magasan seedelt romantikus filmet (3 éve még azt mondtam volna, hogy kikölcsönzi a DVD-ket, de nem akarom áltatni magam) : Szerelmünk lapjai, Love Story, Rómeó és Júlia, és más egyéb Zac Efron filmek. Szerelmének " szertelek picimókuszom" "életem kuglófjának egyetlen szem mazsolája" c. jeligéket posztolgat a Facebookra, és ha nagyon elvetemült akkor szívekkel körberajzolt közös (szigorúan Painttel elkészített) képeket tölt fel. Barátnője pedig mindeközben agyhalál közeli állapotba kerül.A türhő
Ha nincs barátnője: Leszarja.World of Warcraftozik.
Ha van barátnője: Leszarja. World of Warcraftozik tovább. 

A szexmániás
Ha nincs barátnője: Ez a típus amúgy is nagyon rá van állva a pornhubra, és lehet még titokban a Szürke Ötven Árnyalatát is elolvasta.
Ha van barátnője: Első körben megveszi a nőjének a Szürke Ötven Árnyalatát, mellé pedig bimbitakarókat és ehető tangát is csatol.  A közös filmnézés pedig a klasszikus Mélytorok nézésében merül ki.

A praktikus
Ez a legnormálisabb fajta és tapasztalatim szerint a fiúk 80%-a idesorolható. Konstatálja, hogy van még egy ünnep ami miatt belefér egy plusz mozi, meg egy plusz vacsora. Vesz egy szál virágot, vagy ha nagyon mókázni akar akkor vesz egy undorító világító-éneklő plüss szívet, hogy legyen min röhögni. Mindeközben persze végig tudja, és a barátnője is tudja, hogy ez nem a Valentin-nap miatt van. Hanem csak úgy.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...