2013. február 22., péntek

Formák és Félelmek


Akármilyen picsás dolognak is tűnik, hogy a testalkatokról fogok írni, attól még arról fogok írni. Nem feltétlenül öltözködési kalauz lesz ez (bár még nem tudom, nem értem a cikk végére), hanem inkább olyan "testalkat dinamika". Na, nem azért ilyen a valóságban nem létezik, hogy testalkat-dinamika csak most találtam ki. Olvass tovább és meglátod, miről szeretnék beszélni. 

Kezdj el beszélgetni egy ismeretlen nővel és ha egy hullámhosszon vagytok, elég lesz fél óra és biztosan szóba fognak jönni a külsőségek. Kinek mi nem tetszik magán, mitől érzi magát szarul...ezek az állandó témák. Én bevallom még soha nem találkoztam olyan lánnyal,aki magával tökéletesen meg lenne elégedve. Soha. Ha mutattok nekem egyet (vagy jelentkezik egy), akkor megemelem a kalapomat. S ha leszámítjuk azokat a kényszerképzet-féleségeket, hogy a "bal karom egy centivel vastagabb a másiknál" és az egyéb marhaságokat ,a fő beszédtéma mindig az alak. Nem mindig a súly ,hanem az alak. A probléma mindig ott kezdődik, hogy az alkati dolgok legtöbb esetben mindig valahogy összekapcsolódnak a lányok fejében a testsúllyal, de arról senki nem beszél, hogy igenis néhány alkati adottságon nem lehet változtatni. Lehet menni a konditerembe, meg egészséges kajákat zabálni életünk végéig, de amit megadott a jó Isten azon nincs fogyókúra amin örökkön-örökké változtatni tudna. Persze a doktor bácsi lehet már tudna itt-ott újat faragni, de az a hülye (márbocsánat), aki az életét is arra áldozza, hogy valami más teremtményt formáljon magából és a külsőségektől 100%ban várja el a lelki békét. Á-á nem úgy van az!

Na, nézzük kiknek mik a rigolyái. A következőkben elhangzó dolgok teljes mértékben a saját élményeimet, tapasztalataimat és véleményemet tükrözik. Ezt még hozzátenném. 


Nem lényeg, hogy ezt minek mondja a szakirodalom, de őket mindenki csak "soványnak" emlegeti. Az ő tragédiájuk az, hogy igazából mindenki szeretne annyit zabálni, mint amennyit ők esznek anélkül, hogy bucira híznának, de ez rajtuk kívül senkinek sem sikerül. Ennek ellenére ők mégis -ha nem is hízni szeretnének- de arra vágynak, hogy legalább még egy kis plusz cicivel áldja meg őket a Teremtő, vagy bármilyen más kerekedő formával. Rendkívül beteszi nekik még az is a kaput, hogy a környezetük külön baszogatja őket azzal, hogy "lányom egyél már, egyél már, egyél már", amitől érthető módon roppant mód frusztráltak lesznek és csak még inkább arra fognak vágyni, hogy csoportosuljon néhány helyre rajtuk egy kis plusz zsírtömeg. Rengeteg szorongó vékony csaj van. Legalábbis én nagyon sokkal találkoztam.


Nyilván mindenki maga elég tud képzelni egy ilyen nőt. 175 és 185 centi közötti magasság hosszú karok, hosszú lábak. Persze manapság pont annyira akar mindenki magas lenni,mint sovány (és főleg leginkább ennek a kettőnek a kombinációja, mert ma minden 3. lány katemoss akar lenni), de azért most valljuk be és csak nézzetek szét az utcán: egyáltalán nem általános az, hogy a magas lányok modell alkattal rendelkeznek. Nem. Sőt általában a gyűlölik a saját magasságukat, kicsit esetlennek érzik magukat fiatal koruk elején. Csak figyeljétek meg őket, hogy mennyire összehúzzák magukat, meggörbítik a hátukat és úgy járnak-kelnek. Ráadásul ebbe a csoportba sorolható lányok (értsd magasak,de normális testsúllyal rendelkezők) szinte mindig amiatt panaszkodnak, hogy nagyon nehezen fognak maguknak pasit.
Az öltözködés számukra kész rémálom (különösen a nadrágvásárlás), mert hiába a hosszú láb, de azért csak a legritkább esetben felel meg minden más (comb, fenék) a konfekcióméretnek. Viszont az ő szerencséjük, hogy egy életre elfelejthetik a nadrág felaljazást meg a koktélruhákat. Ha akarnak felvehetnek olyan abroncsos akármiket is, hosszú álomszép nagyestélyiket, anélkül, hogy úgy néznének ki,mint egy sütibaba.Meg merem kockáztatni, hogy hazánkban minden 2. nő ebbe a kategóriába (is) sorolható. Tudjátok, ez a jellegzetes körte forma, ami a nagyobb comb mellett még nagyobb seggel is társulhat. S mivel alkatokról beszélünk most kutyakeményen kell nekik megdolgozniuk azért, hogy formába tudják hozni az alsó feltájt és ne kelljen egy mérettel nagyobb gatyát venni, mint felsőt. Nem könnyű tehát a genetikával szemben menni, de azért nem is olyan lehetetlen. Mivel én is ebbe a kategóriába tudom, hogy igencsak nyomni kell a futás-biciklizés-gugolás-kardió kombót, hogy fel lehessen venni azt a miniszoknyát. Viszont, ha jól csinálják olyan kerek seggük lehet, hogyNagy cickó, nagy vágyálom. Pasik imádják , soványság ide vagy oda,de így kódolta őket az evolúció. Ez van, nincs mit tenni. Ám az ő tragédiájuk is a mellükből fakad. Vajon milyen szar érzés lehet az, ha nincs férfi aki képes 10 mp-nél tovább a szemedbe nézni? Hát az. Rossz érzés. Sőt jellemzően a csöcsös nők az "alma" kategóriába esnek, ami azt jelenti, hogy a cickóik mellé társul némi poci is. Pontosabban leginkább arra híznak, amitől jellemzően teljesen kikészülnek. Viszont no para. Láttál már igazi német nőt? Nem? Akkor nézz meg egyet és minden gondod elszáll. Az övéknél laposabb segg nincs ebben az univerzumban! Inkább legyen egy kis hasad, mint olyan segged,mint egy gyalulap.


Ők atomsokat szenvednek az alkatuk miatt. Néhány ember hajlamos azt hinni, hogy akik kevésbé soványak azok sokkal boldogabbak, mert többet nevetnek -komolyan ezt mondta nekem egyszer valaki. Én ezt nem így látom. Ezek a lányok rengeteg problémával küzdenek, nehezen fogadják el magukat és rengeteg energiát fektetnek abba bele, hogy lefogyjanak. Az alkati adottságokkal viszont nehezen lehet mit kezdeni. Ám sokat lehet a közérzeten és az önérzeten javítani. A súlynál higgyétek el,hogy mindig fontosabb lesz a kisugárzás, az arc és arányosság. Az arányokon meg lehet dolgozni.Ezek alapján szerintem minden ember átgondolhatná (de főleg ez lányokra vonatkozik), hogy kit miért irigyel, avagy próbál megbántani, vagy cikizni. Az is bizonyos, hogy tisztán aligha fordul elő valamelyik kategóriába. A valóságban mindig valamilyen kombinációja létezik ezeknek. Viszont búvaltbaszottság helyett én a saját bőrömön tanultam meg, hogy habár pár dolgon valóban nem lehet változtatni olyan nagy mértékben, de egy klasszul megválasztott ruha és egy kis agytrenírozás csodákat művel. Minden nő szép valamiben. Na, arra kell koncentrálni.

2 megjegyzés:

  1. Nagyon jó poszt, még mindig szeretem a stílusod! .) Én az alacsony lányok táborát erősítem meglehetősen homokóra alkattal, és hát mit mondjak ez sem egy leányálom....pláne ha 25évesen 17nek nézel ki, mert filigrán alkat vagy....az egyetlen pozitívum, hogy a gyerek ruhaosztályokon szuper cuccokat lehet találni sokkal olcsóbban, mint a felnőtt részeken :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Na,reggel átolvastam a postot és rájöttem, hogy az alacsony lányok, meg a homokóra maradt ki:D

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...