2012. október 3., szerda

Portré!

A portré műfaj nem a legkönnyebb dolog. Szép portrét csinálni meg még nehezebb. Fura, pedig milyen egyszerűnek tűnik: néhány póz, szép fények, de nem teljesen erről szól a dolog.   A portré nehézsége a dolog direktségében rejlik, azt hiszem. A tisztaságban, a nyíltságban, az arcban, a szemekben. Lecsupaszítunk valakit, kiragadjuk mindenféle természetes környezetből és nem marad ezen kívül semmi más. Nincs semmilyen tényező, ami elterelné a figyelmet. Csak a tekintet és kész.


A most látható képeket egy nagyobb projekt tesztfotóiként készültek. Már nagyon régen készült rólam portré fotó, nagyon ügyelek ilyenkor bizonyos dolgokra. Hogy lenne legjobb a hajam? Milyen legyen a sminken? Jellemzően azt tapasztaltam, hogy egy fokkal mindig erősebben kell(ene) magam sminkelni, mint ahogy szoktam. Egy rendes nappali smink elvész a képeken. Viszont azt sem akarom soha, hogy természetellenesnek hasson az egész. 


A kinti fotók, amiket eddig láthattatok, azért mások. Bizonyos dolgokat remekül tud ellensúlyozni egy jó helyszín, egy jó beállítás stb. Viszont képtelen lennék arra, hogy olyan sorozatot közöljek le, amik nem szólnak semmiről. Egy jó cipő-ruha kombináció számomra rémesen kevés. Egy dekoratívabb lány kevés. Mindig arra törekszem, hogy legyen valami plusz a képeimben, ami vagy sikerül vagy nem (döntsétek el Ti) Szeretek kísérletezni, és tudom, hogy mi passzol hozzám ,és mi nem. Mi az én vagyok, és mi az ami nem. 


A most látható képeket egy tehetséges, fiatal fotós, Michael Tóth készítette. Akivel, remélem a jövőben is kooperálni fogunk néhány sorozatban.Barna masnis ruha - Zara
Megvásárolható: itt
Rózsaszín csipkés felső - vintage


1 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...