2012. október 23., kedd

5 öreg hiba

 @Enikő levele inspirálta ezt a bejegyzést

Mielőtt bárki megkérdezni, nem iszom. Nem járok túlzottan sokat bulizni. Nem éjszakázom, és nem kelek fel ismeretlen helyeken (teleport Neked hála), és már jó 2 éve nincsenek fekete foltok sem a bulikkal kapcsolatos emlékeimben. Persze nem volt mindig ez így! Ha őszinte akarok lenni, akkor elmondom, hogy a 2010-es évem olyan volt, mint egy őszi hajnal: ködös, és homályos foltokkal teli. De megtanultam valami nagyon fontosat is: a sör hizlal. Ha le akarsz fogyni ,valamilyen oknál fogva, akkor a piálást felejtsd el egy jó időre. Ha nem akarsz meghízni, akkor meg pláne! Ha azonban mégis kifog rajtad pezsgő koktél, akkor lépjen életbe az Ö-T-Ö-S szabály , hogy ne csinálj magadból címeres hülyét!

1. tétel: A harisnya
Alaphelyzet: Csaj miniszoknyában billeg -15°-ban. A ruha és a haj tip-top, de a véralkoholszint meghaladja az egymilliós ezreléket.
Konfliktus: A lépcső teteje, és a lábak koordinálatlan mozgása eredményeképpen a Csaj három métert seggel lefelé a szoknyában. A harisnya kiszakad, természetes.
Megoldás: Mindig legyen Nálad egy pótharisnya, mert ha azt hiszed , hogy aznap este nem szakad szét rajtad, akkor biztos lehetsz benne, hogy szét fog szakadni.

2. tétel: A tequila
Alaphelyzet: A Csaj nem bírja az alkoholt. Soha nem is bírta, de mégis tequilázni akar. Ez persze opcionális, lényeg, hogy tüskéről beszélünk. Ezért rendel fél óra alatt négyet,  bölcs ember módjára.
Konfliktus: A tequilától beáll az ember. Nincs menekvés. 15 perc, és nem érzel semmit, majd azután 30 perc múlva sem, majd a nyakadba szakad az este alatt bevitt mennyiség.Az eredmény, hogy hallucinálsz meg minden egyéb.
Megoldás: Gondolj bele: 4cl tequila 217 kcal tartalmaz! Ha ezt néggyel szorzod, akkor egy Big Mac és egy sültkrumpli (szintén minőségi élelmiszer) energiaszintjénél jár. Inkább igyál egy jó Unicumot (80 kcal/4 cl)

3.tétel: A rúzs
Alaphelyzet: A Csaj szereti a vöröset. A száján főleg. A ruhát meg fehéren szereti. Már borban sem jó párosítás, de a buliban meg főleg nem.
Konfliktus: Egy váratlan pillanatban, és ez a pillanat törvényszerű, hogy mindig így jöjjön. A Csaj hozzáérinti a kezét a szájához, majd a ruha fehér csipkeszegélyéhez. S ha ez még nem elég, amikor észreveszi, megpróbálja kiszedni ezt a ruhájából egy vizes zsebkendővel.Ezzel nagyjából annyit ér el,mintha kinyomott volna az arcán egy pattanást: még rosszabbul fog kinézni.
Megoldás: A rúzsfoltot érdemes glicerinbe áztatni egy rövid időre, az biztosan kiszedi a foltot. Ha valamilyen oknál fogva egy biciklis esést a Zara kardigánoddal tompítanál (mint ahogyan én tettem nyáron), és olajos, vagy zsíros lenne (mondjuk ki: kenőolajos), akkor a használj a DM üzletekben is kapható folttisztítót. Nem hittem benne, hogy sikerül, sőt még a folttisztítós bácsi is lemondott róla, de mégis kijött a folt.


4.tétel: A rendőrök
Ezeket tanulgasd szorgalmasan:
 • I don't speak in Hungarian.
 • Ich spreche nicht auf Ungarisch.
 • Je ne parle pas en hongrois.
 • Я не говорю на венгерском языке.
 • Non parlo in ungherese.
 • No hablo en húngaro.
 • Jag talar inte i ungrare. 
5.tétel: A mobiltelefon /e-mail/ Facebook
Alaphelyzet: A Csajjal elszaladt a ló a tequilánál, elszakadt a harisnyája, gyrosmártásos lett a blézer, kidumálta magát a rendőröknél , de a létező legnagyobb veszéllyel nem számolt: egy régi számokkal teli telefonra (Facebook,e-mail, vagy mindez együtt). Ritka nagy veszélyeket rejt egy ilyen eszköz: apró ártatlan, és mégis!
Konfliktus: Elkezded tárcsázni Őt (értsd: az a szarházi,az) , és indokolatlan badarságokat hörögsz bele a telefonba...vagy...dühös hangvételű e-mailt írsz neki, ahol felvilágosítod, hogy milyen képességek hiányától is szenved ő...vagy...megfenyegeted. Majd rájössz: rossz számot hívtál/rossz címre küldted az üzenetet.
Megoldás: NINCS!......najó talán mégis! Csináld, amit Serena Van Der Woodsen csinál mindig: ismerd be, hogy pszichoaktív szereken éltél ezidáig, ketáztál, metáztál, vagy ezek kombinációit alkalmaztad, de már tiszta vagy, csak elgurult a gyógyszer! És persze soha ne felejtsd el: a szégyenérzet 48 óráig tart, de a kínos emlékek megszépülnek, és aztán 48 évig röhögsz majd rajtuk.3 megjegyzés:

 1. Hát írni azt tudsz! Szétröhögtem magam ezen..nagyon jó ez a blog!:D:D

  VálaszTörlés
 2. Nagy vallomások, igaz-e Morgan?:D

  Üdv,
  Petra

  VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...