2012. szeptember 18., kedd

Plus Size!

Jó kérdés, ez a plus size kérdés. Sőt bizonyos értelemben kicsit kényes is. Extra méretű modellek? De mégis mihez képest extrák? A normál nőkhöz , vagy a modellekhez képest?  Határozottan az utóbbi. Tény azonban, hogy a plus size modellek lassan-lassan kivívják maguknak a divatban is azt az elsőbbséget, amit eddig csak a 34-es mérettel rendelkező ,tökéletes alakú lányok birtokoltak. Robyn Lawley (plus size modell) és Steven Meisel (világhírű divatfotós) közös munkái kíséretében elmélkedünk a témán...

 

Felesleges végigfutni egy divatevolúciót,  a lényeg annyi: régen divat volt egy kicsivel több hús, ma meg nem az. Nagyon nem az.  Sőt, felesleges azon is bosszankodni, hogy ez miért alakult így. Azon viszont talán érdemesebb elgondolkodni, hogy vajon mégis kinek kedvez legjobban egy abszolút tökéletes nővel készült divatkampány. A többi nőnek? Ó, dehogy. Most valljuk be, egy átlagos nő M/L-es méretű. Tornázunk, fogyózunk, kenegetjük magunkat mindenféle klassz csodakrémmel. De akkor sem leszünk 185 cm magasak, és 48 kilósak. Hát ez van. De a remek stílus nem függ össze -szerencsére- sem a kilókkal, sem a magassággal.

Ámbár -s ezt néha nehezen vallom be- de azért olykor-olykor  kicsit rosszul érzem magam , hogy -a fenébe is- csak nem akar rajtam az a nadrág olyan jól állni, mint Kate Mosson a Mango kampányban. 


Persze semmi gáz, szerencsére tele van a piac roppantmód szexi alakformáló harisnyákkal, és mindenféle bodykkal, és bugyikkal. Ciki lenne végigélni ugyan Bridget Jones híres szexi nagyibugyis jelenetét, de mindent a tökéletes külsőért. Csak hát ezeket az alsóneműket is olyan csodásan hipervékony nőkkel reklámozzák, hogy nincs az a gumis harisnya , ami így rántana minket össze.


Bárhogyan is jó ránézni olyan címlaplányokra is, akiknek nincsen kint minden csontja. Fura, érdekes , mert ugyebár hozzászoktunk a vékony csajokhoz. Persze, van itt is photoshop, meg smink, meg haj, de kit érdekel? Senki sem tökéletes.


1 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...