2012. szeptember 2., vasárnap

Csodás hajfonatok gyorsan&könnyen

Egy régebbi írásunkban már tettem említést a csodás hajfonatokról. Mutattunk pár csábító kreációt, de most itt az idő, hogy az elkészítési módot is megismerjétek! Jó ideje készítek mindenféle frizurákat olyan lányoknak, akik nem tudnak boldogulni a hajzatukkal. Szép hajfonatot összehozni nem olyan nehéz ,mint amilyennek látszik, de ha elsőre nem sikerül , ne add fel! Nekem ezek a fonatok a kedvenceim !

A halszálka - avagy kalászfonás 


Mutatós, és tényleg egyszerű! Ha ügyes vagy 1 perc alatt feldobhatod vele a frizurádat, ráadásul nem is kell annyira hosszú haj, mint ahogyan azt elsőre gondolnánk. Nézd, hogyan is készül!
1. A hajadat válaszd ketté.
2. Az ellentétes oldalakról vegyél egy-egy vékony tincset.
3. Ugyanezt ismételgesd addig, amíg a végére nem érsz.
Tipp! Minél kisebb tincseket hajtogatsz egymás mellé, annál mutatósabb lesz, s tényleg a halszálkára fog majd hasonlítani.


A klasszikus parketta


A parketta fonásra néha úgy gondolnak a hölgyek, mint egy klasszikus, konzervatív kor praktikus hagyatéka. Valóban praktikus, és nagyon egyszerű. Gyakorold be jól a saját hajadon, hiszen frizurák garmadáját tudod a parketta fonás segítségével elkészíteni. Nézzük, hogyan is ugorjunk neki a klasszikusnak!
1. Fésüld hátra a hajad, és válassz szét 3 tincset.
2. Kezd el őket fonni, akár egy hagyományos fonásnál
3. Kis tincsekhez mindig vegyél hozzá oldalról a többi hajadból.
4. Haladj lefelé, majd ha már a tarkódhoz értél folytasd a hagyományos fonással.
Tipp! Ha nem akarsz nagyon néptáncos hatást elérni, akkor ne fond olyan szorosra, hanem az arcod körül hagyj szabadon néhány tincset. Nagyon szexi lesz!


A korona fonás

A korona fonás , vagy Heidi-fonás (sokan sokféleképpen nevezik) a sztárok egyik nagy kedvence. Scarlett Johanssontól kezdve , Lauren Conradig mindenki nagyon praktikusnak és elegánsnak tartja! Az alapja egy féloldalról elkezdett parketta fonás, ami körbehalad az egész fejen, s aztán a másik oldalon fejeződik be.
1. A parkettázást kezd egyik oldalon egészen a homlokod tetejétől.
2. Folytasd a fonást lefelé, kis tincseket hozzáadva a fonathoz.
3.A tarkódtól kezdve haladj felfelé, egészen a homlokod másik oldalához.
4. Az elől lévő tincseket kezd el lefelé befonni, akár egy hagyományos fonás esetében. Így ha rövidebb is a hajad, egész biztos, hogy körbe fog érni.
5. A hajfonatot tűzd a fejed tetejére, néhány hajtűvel.


Parketta alul -felül konttyal 


A feljebb látható kép volt az , amiből az ötletet merítettem. Mi lenne, ha csinálnék egy parketta fonást a fejem tetején, és a tarkómon, s az egész egy kontyban találkozni. Én kicsit változtattam a koncepción, és a kontyot magát is összefontam. Az eredmény csodaszép volt!
1. Kezdj el egy parketta fonást a homlokodtól, majd rögzítsd az egészet egy hajgumival.
2. A hajad egy részét tűzd fel (ez ebből lesz majd a konty)
3. Dob előre az összes hajadat, és kezdj el egy parkettát a tarkódtól.
4. Ha már találkozik a két fonat, akkor rögzítsd őket egy hajgumival.
5. Egy sima coffot fonj a kontynak.
6.Tekerd fel a fejed tetejére és rögzítsd néhány hajtűvel.


Az S-fonat


Mint ahogyan az eddigieknek, ennek is alapja a parkettafonás. A trükk mindössze csak annyi, hogy a fejed egyik oldaláról kell elkezdened a fonás, majd vízszintesen keresztbe kell fonnod azt a fejeden. Ha pedig a túloldalra érsz egy ügyes csavarral válts irányt újra a másik oldalra.Ha az egész hajadon végig akarod vinni az S-alakot , akkor mindenképpen vékony tincsekkel dolgozz. Ha kevésbé hercegnős hatást akarsz elérni, akkor a fenti képhez hasonló vastag fonatot készíts!

Elismerem, hogy ez már egy nehezebb mutatvány. Bevallom,hogy magamnak is csak a vastagabb fajtát tudom elkészíteni rövid idő alatt. A lent látható vékonyabb fajtát csak tükörből, és némi akrobata mutatvánnyal sikerül. De minden csak gyakorlás kérdése:)


Melyik fonás tetszik Neked a legjobban?
Melyiket próbálnád ki?
Írd meg nekünk kommentben!
 
Köszönöm modellemnek, és barátnőmnek Flórának a kitartó türelmet, és Evelynnek a segítséget a képek elkészítésénél :)
Nyomj egy "Like"-ot, ha tetszett:

1 megjegyzés:

  1. Köszi a bejegyzést, próbálkozni fogok! :) kedvenc a halszálka és a korona... csodaszépek :)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...