2012. augusztus 4., szombat

Virágdekor álmodozóknak

Meggyőződésem , hogy a lebegő dolgok valamiféle fixa ideáim lehetnek. Ha pedig mindez a virágokkal párosul, akkor képes vagyok elalélni a gyönyörűségtől. Volt szerencsém már ellátogatni néhány virágkötészeti bemutatóra, virágkiállításokra, sőt saját szememmel láthattam a virágtermesztés egyik Paradicsomát : Hollandia egyik hatalmas, többhektáros  tulipán nagykereskedését.

Lebegő virágokkal legelőször egy San Remo-i szegfűmennyország egyik showroomjában találkoztam /hogy ezzel a divatos kifejezéssel éljek/. Nyugodtan nevezhetjük így, hiszem -ahogyan a divatban- úgy a virágdekorációban is megvannak az évente uralkodó trendek.


A virágdekoráció legkáprázatosabb része elsősorban az, hogy végtelen egyszerű ötletekből hozhatunk ki nagyszerű dolgokat, azért mert a virágok alapvetően minden formájukban gyönyörűek. A kivitelezés szempontjából azonban törekedjünk az részletek tökéletességére. Ha valamilyen eseményre akarjuk az ötletek megvalósítani -pl. azt szeretnénk, hogy virágfüggöny díszítse szobánkat- akkor érdemesebb valóban üveg alapanyagokkal dolgozni. Szedjünk össze villanykörtéket, festékes üvegcséket, kisebb befőttesüvegeket. 

Pár éve szembesültem egy -talán- olcsóbb megoldással is, ám a hatás borzasztó volt. Egy ballagás során a tanterem hatalmas függönye élővirágokkal volt díszítve. Mindez alapötletként tökéletes, de a virágok végére zöld gumitömlőt applikáltak, ezzel szándékoztak megvalósítani a nedvesség utánpótlást. Ezek a tömlők valójában hasznosak a csokorkészítés során, ha mélyen a szárak között rejtőzik . Nyilvános mutogatásra azonban alkalmatlanak. Ha ilyen dekorációt szeretnénk, erre azért mindenképpen figyeljünk. 


Egy szép lebegő virágos dekoráció elkészítése tehát nem olyan bonyolult dolog. Miután összeszedtünk néhány kisebb üvegcsét a rögzítés szempontjából arra figyeljünk, hogy egy masszívabb virágkötészeti drótot használjuk. Ezek a kellékek bármelyik nagykereskedésben fellelhetők, hiszen alapvetően sokrétűen alkalmazhatják őket (pl. a szegű fejének megdrótozására is, hogy az tovább a helyén maradjon). 


Alaposan tekerjük a drótot az üveg nyaka köré, ha szükséges több sorban is. Majd egy másik dróttal formázzunk foggantyút , amire pedig kössünk egy masszívabb fonalat. A hatás isteni lesz...és meglepően olcsón megússzuk.

Tipp! Ha fás szárú virágokkal dolgozunk (ez érvényes akkor is, ha vázába tesszük őket), kicsit tördeljük össze a virág szárát, hogy az könnyebben tudja a vizet felszívni, se ezáltal tartósabb maradjon.

Az egyik kedvenc megoldásom, amit azonnal 
muszáj volt megvalósítanom. Ennek eredményeképpen,
most jó pár helyen a lakásban csak félig égnek a villanyok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...