2012. augusztus 15., szerda

Királynői pompa - teljes körkép az aranyról

Őszi divat-összefoglalónkban már írtunk nektek az évszak legdivatosabb színeiről, és ruháiról. Az én nagy örömömre -és remélem még sokan másokéra is- az arany szín idén minden divatcég polcain túlsúlyban lesz . Flitterek, metálosan csillogó anyagok, kellemes eleganciát kölcsönözhetnek a hétköznapjainkba is. Akik eddig féltek az aranytól azok nyugodtan olvassanak tovább, hátha kedvet kapnak egy kis ragyogáshoz.

Arany, de kinek? 

Persze botorság lenne azt állítani, hogy ez a szín mindenkinek jól áll. Ha  arcodra és hajszínedre a hideg tiszta, színek jellemzőek (pl. fekete haj, hófehér bőr és kék, vagy fekete szem), akkor válaszd inkább az ezüstöt. De  ha arcod és bőröd színe melegebb árnyalatú, hajad világos-,vagy aranybarna, vagy szőkésebb, akkor ez bizony a Te színed!

Arany az arcon 

A nyári sminkkínálatok szép számmal tartalmaznak bronzosító termékeket. Míg tart a kánikula, ezeket nyugodtan kipróbálhatod, de ősszel csak csínján bánjuk vele. Bármilyen sötétebb árnyalatú púdert használunk figyeljünk arra, hogy ne mossuk el az arcunk természetes kontúrjait , csak az állra, a homlok szélső részére és a járomcsontra tegyünk belőle egy keveset. Ősszel pedig hangsúlyozzunk inkább a szemünket 3 színű arany sminkpaletta segítségével , s alkalom és kedvünk szerint jelenhetünk meg bézs árnyalatú, vagy erősebb színű rúzzsal. A rózsaszíntől ,a vörösig minden passzolhat.


Csillogás a gardróbban

Sokaktól hallottam már, hogy félnek beruházni egy-egy arany színű, vagy flitteres ruhadarabra , mondván, hogy nem fogják majd tudni semmihez fölvenni. A képlet pedig igen egyszerű: az arany színhez a ruhák terén a legjobban passzolnak a barna, a bézs, az elefántcsontszín és az egyéb meleg árnyalatok. Ilyen színekből pedig mindenkinek akad 2-3 darab a ruhatárában. Figyeljünk arra viszont, hogy ne vigyük túlzásba a csillogást,mert igen könnyen a dívából ,aranyhallá változhatunk. Egy arany ruhadarab és néhány arany színű kiegészítő bőven elég a csodálatos megjelenéshez.

Aranyszínű bizsuk? Igen!

Arany és arany között manapság már jókora különbség van. Arany ékszert hordani természetesen még mindig egyfajta státuszt jelent, de korántsem akkora divat,mint azt hinnék. Az aranyszínű bizsuk ezzel ellentétben viszont szó szoros értelemben fénykorukat érik. Nincs olyan bizsubolt, ahol ne lenne egy egész polc legalább ezeknek szentelve. Sőt napjainkban már a bizsuk igényesek, és finomabban megmunkáltak , mint régebben voltak. Ha pedig a bizsut némi természetes anyaggal (pl fával ) párosítjuk ,akkor igazán páratlan lesz eredmény.

Fényűző táskák

Táskák, cipők...bármilyen furának is tűnhet, de egy tökéletesen összeválogatott ruhapárost is el tud rontani egy rosszul megválasztott táska , vagy cipő. Miért? Mert ezek adnak keretet a megjelenésünket, ezek teszik fel az i-re a pontot. Ha kifejezetten egy flitteres ,aranyszínű, elegáns táskát választunk, akkor érdemes egy ugyanilyen színű cipellőt is keríteni. Egy ügyes húzással viszont - ha az harmonizál az öltözékünkkel - akkor persze ezt meg tudjuk kerülni . Én személy szerint a barnát is tökéletesnek tartom. Ha pedig a hétköznapokban is magunkkal akarunk csempészni egy kis aranyat, akkor egy barna -arany láncos táska a tökéletes megoldás!

Ti szeretitek az aranyat?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...