2012. augusztus 4., szombat

Így viseld a hajad ősszel!

2012 ősze legtrendibb hajstílusaiban nincs új a nap alatt, viszont a részletek tökéletes összhangjából adódóan az idei trend mégis magában hordozza a könnyed romantika modern változatát, és a maszkulin vonal egyfajta újragondolását. A Gucci, Vera Wang, Marc Jacabs és még sokan mások kifutóiról idén könnyen elkészíthető, eklektikus hajkoronák köszönnek vissza, melyek tökéletes viseletet adnak a változékony őszi időjárás alatt. A teljesség igénye nélkül, vegyünk néhány típust górcső alá.

A hatvanas évek eleganciája

A 60-as évek tupírozott frizuráját Anna Sui gondolta újra (több más között) . Ezek a hajad könnyed szofisztikált eleganciát sugároznak, és lehetővé teszik, hogy az idén újra divatos kiegészítőket (különféle egyedi hajdíszeket, hajpántokat) felvonultathassuk egy-egy őszi parti alkalmával. A tupírozott lófarok ennek az egyik legegyszerűbben kivitelezhető módja. Ha elkészítenéd, ügyelj, hogy megmaradjon a hajkorona dinamikussága. Engedd, hogy néhány kósza szál szabadon lebeghessen.

Vissza a 30-as évekhez!

Idén ősszel a retro divat kedvelői mindenképpen örülhetnek, hiszen igen széles repertoárban kapnak ötletet kedvenc frizurájuk elkészítésében. Bár talán ezen haj esetében kicsit túlléphetünk már a retro kategóriáján, hiszen ez a stílus egyértelműen inkább Coco Chanel, és a charleston hangulatát idézi.  A váll fölött érő haj -elképzelésem szerint - az egyik legtökéletesebb viseletét láthatjuk. Könnyed hullámok, abszolút nőiesség jellemzi, belecsempészve némi határozott maszkulin fellépést. A hosszú hajú hölgyek ne nyúljanak azonnal az ollókhoz -bár ha a hajad kurtításán gondolkozol, ez a stílus tuti befutó- a frizura a hosszú haj alátűzésével is megvalósítható egy kis gyakorlással!

Modern naiva

Sodrások, és fonatok, milyen egyszerű, de nagyszerű! A Gucci idén is megmutatta, hogy válhatsz az este hercegnőjévé ezzel a könnyen elkészíthető, gyors frizurával. Praktikus viselet, hiszen a szeles őszi időjárásban könnyen szétzilálódik a frizura, de ezt a hajzatot néhány másodperc alatt újra tökéletessé varázsolhatod. Vásárolj jó néhány hajtűt, és szerezz be valamilyen izgalmas hajékszert , aztán tiéd a pálya!

A komoly elegancia

Alberta Ferretti idén körvonalazta a hosszabb haj tökéletesen elegáns viseletét. A tekert és a fonott kontyos megoldás mind alkalomra, mind a hétköznapokra tökéletesen. Ráadásul igen könnyen, és gyorsan elkészíthető. Ami pedig a legfontosabb ehhez a hajviselethez nyugodtan választhatsz feltűnőbb kiegészítőket, ékszereket, vagy ruhadarabokat (azért ne egyszerre mindet) , hiszen nem fog túlzásnak hatni. A haj precíz rögzítése ebben az esetben is nagyon fontos, ne sajnáld a hajlakkot és a hajtűket.

Ébredés után a legtökéletesebb

A frissen mosott, puha haj érzése az egyik legpáratlanabb dolog a világon. Idén nyugodtan a fiókban hagyhatod a hajvasalót, hiszen az enyhén kócos frizura az idei ősz favoritja. Mintha csak épp most keltél volna fel az ágyból! Ügyelj azonban , hogy a hajad ápolt legyen, a hajvégek ne legyenek töredezettek, hiszen máskülönben a kócos haj inkább tollseprűre fog emlékeztetni. Használj bátran némi szilikonmentes hajfényt, ami nem nehezíti el a hajadat (pl. Gliss Kur) és az eredmény tökéletes lesz.

Szélfútta


Mi ez ha nem egy tökéletes őszi frizura! Szinte minden hajhosszúsághoz passzol a kesze-kusza szélfútta őszi konty. Elkészítheted kissé extrémebben is, de maradhatsz a koncvencionalitás berkein belül is. Lényeg, hogy kapd elő a tupírésűt, tűzd fel a hajadat, de hagyd szabadon jó néhány hajszálat. Majd pedig fixáld az egész kompozíciót hajlakkal!

Elegáns lófarok

Hosszú, egyenesre vágott lófarok: idén a személyes kedvencem. Aligha létezik elegánsabb viselet egy hátrakötött hosszú hajnál. Igaz ez a frizura valóban a hosszabb hajú hölgyeknek lett kitalálva. Bizonyos alkalmakra azonban némi csatos póthajjal mindenki könnyen kivitelezheti. 

Te melyiket választanád?
És ami a legfontosabb: melyik elkészítési módját mondjuk el Neked lépésről-lépésre a Bohemian Company keretein belül?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...