2012. augusztus 2., csütörtök

Gyertyavarázs csábítóknak és pihenőknek

Butaság megfeledkezni az otthoni relaxálás felbecsülhetetlen lehetőségeiről. Olykor mégis megfeledkezünk változtatni kicsit a mindennapi rutinon, pedig nem is olyan lehetetlen , mint gondolnánk. 
A hely ,ahol élünk, annak színei, illatai, formái érzékeink, gondolataink alapvető bázisai. Szobánkat, legyen az a gyerekszobánk, vagy egy albérlet akár, tegyük a lehető legjobban otthonossá, hangulatossá. Már a nagyon apró változtatásokkal, is nagy eredményeket érhetünk el.

Éjszaka, ha már elcsendesedett minden, csendesítsük el mi is gondolatunkat. De előtte látogassunk el egy háztartási boltba, és szerezzünk be egy medium pack mécsest, lássuk mit kezdhetünk vele...


A gyertyagyújtásban mindig van valamilyen feloldhatatlan szakrális dolog. Misztikussá teszi a hangulatot, legyünk bárhol is. A sejtelmes fények megszelídítik a csapongó elmét, esszenciái pedig érzékeinket. 
Látogassunk be a spájzba és csempésszünk ki onnan néhány kisebb méretű befőttesüveget, majd tegyünk az üvegekbe 1-1 teamécsest,és egy hosszú pálcával gyújtsuk meg őket szép sorjában.


A hatás istenibb lesz, mint gondolnánk. Ezt a könnyed varázslatot egy habfürdőzés alkalmával és megismételhetjük, s igény szerint bontsunk fel az eseményhez egy finom bort, és fogyasszuk el. Egy pohárral persze, nem az egész üveggel. 


S ha már az érzéki örömöknél tartunk azt se felejtsük el, hogy gyertyafényben a formák is sokkal kellemesebben , finomabban kontúrosak. A hibák elsimulnak , a bőrfelület bársonyosabb lesz. De nem ragoznám tovább.

Illatok

Az illatgyertyák mesések, feltéve ha valóban illatosak. Sajnos az olcsóbb gyertyák nehezen adják vissza az illatélményt, s kevésbé hatásosak ezáltal. Aki azonban igazi hedonista, és igyekszik az élményeket a csúcsra járatni az próbálja ki a Yankee Candle gyertyákat. Ezek a gyertyák ugyan kicsit többe kerülnek , mint egy sima teamécsesek, de érdemes beruházni egyre, hiszen égésidejük hosszú, az illatukat pedig az utolsó csepp viaszig megőrzik.
Az illatpaletta gyakorlatilag végtelen. Talán már mindennek, aminek kellemes illata van a földön már viaszba zárták , méghozzá profi módon. A rózsagyertya, rózsa illatú, a fahéj az fahéj. S ami a legjobb : az ország minden területén vállalnak házhosszállítást.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...