2012. augusztus 6., hétfő

Divatfotó-művészet:Miles Aldridge és a szürke 50 árnyalata

Előre is elnézést kérek a párosításért , miszerint a művészetet ötvözöm a ponyvával. Lehet kicsit hatásvadász módon vezetem be Divatfotó-művészet c. rovatunkat , de imádom az asszociációkat. Lássuk a párhuzamot!

Miles Aldridge  napjaink egyik legismertebb, és legtöbbet foglalkoztatott divatfotósa. Alkotásaira, nincs más szó rájuk, lenyűgözőek :tökéletesen megkomponált provokatív illúziók, egy csöppel több erotikával és szürreális történetmeséléssel. De mit várhatnánk egy olyan fotóstól , akinek apja pszichedelikus stílusú illusztrátor volt ? (És nem mellesleg a Hard Rock Café logójának megálmodója) Aldridge felesége pedig nem más , mint Kristen McMenamy szupermodell, aki  legutóbb 2011ben az H&M kollekciójának egyik vezető arca volt.

A Szürke 50 árnyalatának ismertetőjét nem most fogom leírni . Egyrészt ,mert a csapból is ez folyik , másrészt ,mert még nem olvastam végig. Ám ha felmerülne a kérdés, vajon milyen népszerűsítő illusztrációk kísérjék a köztudottan light-sado-mazo könyvtrilógia első kötetét, akkor nem tudnék semmi másra gondolni, csak Aldridge, Minuit Paradis* c. 2007-es editoral fotósorozatát. Na, hát innen a párhuzam. Élvezzétek a fotókat! S, aki még többet szeretne élvezni, akkor az látogasson el a www.milesaldridge.com -ra, ahol sejtelmes zene ,tücsökciripelés, és női sóhajok kíséretében prezentálja a Mester munkásságának legmeghatározóbb darabjait. 

*az "Alávetett- fél" Masha Novoselova, és figyeljétek az "Uralkodó-fél" óráit.;) Mi a véleményetek?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...