2012. augusztus 4., szombat

Arcelemzés és szemsmink ( II.rész)

Cikkünk első részében már betekintést nyerhettetek a kínai arcelemzés szórakoztató rejtelmeibe , és megismerhettetek hatféle szemforma sminkelési módszerét. Ebből a cikkből most megtudhatod, hogyan bánj a sminkecsettel, hogy olyan a szemed ,mint Angelina Jolienak, vagy Uma Thurmannak.Természetesen továbbra is megspékeljük mindezt egy kis arcjóslással is.

A mandula vágású szem

A kínaiak szerint az ilyen típusú szem szépségideálnak számít. Erősen emocionális beállítottságú emberre utal, aki éles intellektussal és ragyogó egészséggel van megáldva. Mindenekelőtt azonban ahhoz van rendkívüli tehetsége, hogy élvezze az életet.


Az ilyen típusú szemmel nagyon különleges hatást érhetünk el, ha kicsit macskaszerűre sminkeljük. Szemfestés közben fésüljük oldalra a felső szempillákat, és erősen hangsúlyozzuk a külső szemzug pilláit. A szem külső vonalát erősítsük a kihúzással ,vagy a szemhéjfestéssel is. 

Előre ugró szemek

Nem túl kedves módon az ilyen szemre gyakran a dülledt jelzőt használjuk, de korántsem erről van szó. Az ilyen szemű nők általában nagy szemekkel rendelkeznek, amire ha ráerősítünk egy szép festéssel igazán drámai hatást érhetünk el. A kínaiak szerint az ilyen szemű emberek -különösen a nők - hajlamosak kissé a naivitásra. Bár egy másik értelmezés szerint hajlamosak csapongó párkapcsolatokban élni, és olykor néha csalárdak is. 
Az egész felső szemhéjhoz húzzunk egy nem feltűnő sötét árnyékot , mely ívesen az alsó szemhéjig húzódik.A szemhéj alsó része alatt is finoman árnyékoljuk. Ebben az esetben nem baj, ha sötétebb színeket használunk a szem körül. A fehér festéket tartogassuk a szemöldök , és szemzug környékére. 

Távol ülő szemek

Ez a szem nyíltságra, bátorságra és más pozitív tendenciákra utal. Az olyan ember, akinek a szemei távol ülnek, rendszerint nagy reményű álmokat dédelget, s mindezt meg is valósítja. Gyakran áthatja egész életét a spiritualitás, érdeklődik az ezoterika, és a vallások iránt. Párkapcsolatokban boldogság vár rájuk feltétlen odaadásuk miatt.

A szemöldök alakja itt is nagy szerepet játszik. Az orr fölött ne szedjünk ki túl sok szálat, ez még inkább eltávolítja a szemeket. A szemhéjfestéket a belső szemzugba vastagabban kenjük fel , és laposan a szem közepéhez. Ez a technika optikailag összenyomja a szemeket .

Keskeny, hosszúkás szemek

Hazánkban jellemzően ez a szemtípus nem olyan gyakori, gyakran a kis szem egyik alternatívájaként nyilvánul meg, s ezért jellemzőiben is hasonlóak.

Cél, hogy a szemeket optikailag kerekebbé tegyük.  Ha a szemhéj látható részét és a szemhéjhajlatot is sötétre árnyékolod, elérheted ezt a hatást. Az alsó szemhéjakat is fesd be ugyanazzal a szemhéjárnyékolóval.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...