2012. augusztus 4., szombat

Arcelemzés és szemsmink ( I. rész)

Tekintetünk többet mond ezer szónál. Ez egyértelmű tény. Arcunk legkifejezőbb része, és a tökéletes make up elkészítése során ezt mindenképpen figyelembe kell , hogy vegyük. 
Egy rosszul elkészített szemsmink, azonnal képes elrontani mindent : hiába a szép arc, ha panda mackónak sminkeljük magunkat. Éppen ezért - tapasztalataim szerint - a hölgyek többsége óvakodik egy erősebb make uptól, és megmaradnak a szemceruza, szempillaspirál kombónál. Mindez a hétköznapokban valóban elégséges, de ne felejtsük el: a szemhéjpúderek csodákra képesek , legyen szó parti vagy natúr sminkekről.

Ne kövesd Taylor Momsen példáját,
kivéve , ha Te vagy  Pretty Reckless 
beugró énekese!

A következőkben igyekszünk használható tippeket adni számotokra a tökéletes szemsmink elkészítéséhez , hogy a péntek esti buli sztárjai lehessetek. Sőt még egy kis érdekességgel is szolgálunk, hiszen elkalauzolunk titeket a fizignómia rejtelmeiben is. Mi is ez?

A fizignómia egy hangzatos műszó, amivel ezoterikus "szakemberek" megpróbálnak tudományosabbá, és hivatalosabbá tenni egy abszolút alátámaszthatatlan módszert : az arcelemzést. E szerint az ember arcvonásai összeköthetőek bizonyos jellemvonásokkal,  ennek következtében pedig olvasni tudunk könnyedén az emberekben. A témával kapcsolatban jó néhány könyv is íródott már.

Hiába a szarkasztikus hangnem, az én kezembe is akadt már egy ilyen könyv. Egészen pontosan Chi An Kuei , Arcunk titkai című műve. Ebben az esetben nem bocsátkozom bírálatokba , azonban szórakozásunk gyanánt hozzápasszintok a szemsmink -tippekhez, néhány vidám szösszenetet az említett könyvből. 

Have fun!

A kis szemek

A kínai arcjóslás tárában a kis szemmel rendelkező emberek precízek , és céltudatosak. Munkájukban pontosság , és lojalitás jellemzi őket. Hajlamosak azonban bizonytalanságra , és okoskodásra. Összességében azonban remek szakemberek, és csodásan intelligensek.

A kis szemmel rendelkező emberek törekedjenek a fehér szemhéjfesték nagy mértékű használatára mind a szemöldök, mind pedig a szemzugok környékén. A fekete szemceruza helyett szerezzenek be egy fehéret , mellyel az alsó szemhéjat kontúrozzák. Sötétebb színek használata csak a szem külső részénél történjen, az ívelés kifelé haladjon, hiszen így növelhetünk optikailag a szem méretén. Fénylő ,metálos, csillogó árnyalatok abszolút befutóak lehetnek, de felejtsék el a szemek körberajzolását fekete ceruzával!

A nagy, kerek szemek

Az óriási bambiszemek mindig szépségideálnak számítottak, főleg az ázsai országokban, ahol a nők képesek vagyonokat fizetni azért, hogy keskeny szemhéjuk méretén változtatni tudjanak. A nagy szemű nők a kínaik szerint melegséget, és érzékenységet sugároznak. Extrovertált természetűek, és igyekeznek rivaldafénybe kerülni karrierjük során.


 A kerek , nagy szemek még csábítóbban hatnak a külső szemzugból kiindulva egészen a szemöldökcsontig viszed fel a szemhéjestéket. Ezzel meghosszabbíthatod a szemeket, anélkül, hogy összenyomnád azokat. Sötétebb színeket is bátran használhatsz, optikailag nem fogja kicsinyíteni őket. Kerüld azonban ebben az esetben is a szem körberajzolását, és a szem függőleges besatírozását, hiszen így nem Katy Parryre, hanem egy bagolyra hasonlítanál. 

Közel ülő szemek

A kínaiak szerint a közel ülő szemű emberek hajlamosabbak a nagymértékű kíváncsiságra , gyors helyzetfelismerésre és alkalmazkodásra. Az emberek rokonszenvesnek találják őket, de ha módjuk van rá, könnyen túljárnak mások eszén. Néha azonban kissé szűklátókörűek . A reál pályák állhatnak közel hozzájuk.

A közel ülő szemű hölgyek esetében nagyon fontos , hogy az orrtő közeléből mindenképpen távolítsuk a felesleges szőrszálakat! Tegyünk egy ceruzát függőlegesen az orrunk mellé, s ez megmutatja, hol is érjen véget a szemöldök belső vonala . Fontos, hiszen néhány kósza szőrszál még közelebbé teszi a szempárt. 
Ebben az esetben is alkalmazzunk jó sok fehér, vagy más világos árnyalatú szemhéjfestéket a szem belső oldalára, különösen ügyeljünk, hogy bőven kerüljön  a szemzugokba is. A sötétebb árnyalatok a szem külső harmadára kerüljenek felívelő irányban.

Lefelé ívelő szemek

Nyugaton az ilyen szemű emberekre gyakran olyan tulajdonságokat húznak rá , mint melankóliára való hajlam, és szomorúság. Emellett az állandó jellemvonásként a gyengédség, a megértés és segítőkézség is szerepel. Japánban azonban az ilyen szemeket a nagy szerencse, és a gazdagság jelképének tartják.

Az ilyen szempárt fontos, hogy felül kezdjük el árnyékolni szépen ívelt vonalakban, ezzel egyensúlyozni tudjuk a szemhéj ereszkedő hatását. A sötétebb színekkel a szemöldökcsontig elmehetünk. Az alsó szemhéjat felfelé íveljük.

Mélyen ülő szemek

A kínaiak szerint az ilyen szemű ember mélyen romantikus alkat, de ne tévesszen ez meg senkit : valójában rendkívül nagy realitásérzékkel rendelkeznek. Minden tekintetben képesek őket nagyon komolyan venni, s ez munkájukban nagy húzóerő lehet.
Vigyünk fel világos szemhéjestéket egészen a szemhéj hajlatán túlig. A szemhéj hajlata fölötti részt fessük vékonyan sötétre, és gondosan mossuk el. Közvetlenül a szemöldök alatt középen kenjünk fel világos szemhéjpúdert.

Rejtett szemek

Ezeket a szemeket gyakran kevésbé hangzatosan az ernyedt szemhéj jelzővel szokták illetni. Mindössze pedig csak arról van szó, hogy az ilyen szemű emberek szemöldökcsontja nem annyira kontúros. Éppen ezért a szemek kicsit kisebbnek hatnak, ami miatt az illetőt ravasznak és huncutnak gondolhatjuk.

Vigyünk fehér festéket bőségesen a szemzugokba , majd a szemöldök és a szemhajlat közötti területet árnyékoljuk szemfestékkel. A külső szemzugból satírozzuk tovább a szemhéjpúdert. A szemöldök alatt pedig használjunk világos színeket. Csínján bánjunk a nagyon sötét színekkel ebben az esetben is!Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...