2012. augusztus 5., vasárnap

5 őszi sminktrend , 3 árkategória

Előző bejegyzéseink egyikében már tájékozódhattatok az idei legmenőbb frizurákról ,de a kép persze nem  teljes 2012 sminktrendjei nélkül. Lássuk tehát, milyen kencéket is kell a pipereasztalunk legfelső fiókjába tenni, vagy mely sminkcuccok beszerzésére induljunk egy-egy drogéria-látogató délután során. A Bohemian Company a fontosabb kellékek közül 3 alternatívát ajánl Nektek, 3 árkategóriában.*

*az árak tájékoztató jellegűek. A sminktermékek hivatalos oldalain található 
ajánlott Euróban megadott árainak Forintosított változatai.

A friss és üde arc

Joggal gondolhatnánk, hogy ez a sminktrend inkább a tavaszi hónapokban mutatna a legjobban. De gondoljunk csak bele, hogy egy csípősebb őszi reggelen mennyire hasonlóan festhet arcunk -még pírosító nélkül is. A Valentino és a Dior ház sminkmesterei hasonló analógián haladva alkották meg ezeket a friss és üde kompozíciókat. A tökéletes hatás elérése érdekében ügyeljünk , hogy arcunk megfelelően ápolt és ragyogó hatást keltsen (ajánlom a BB Garnier alapozó és arcápoló krémet), felejtsük el a túlzott mattító púderezést. A könnyed hatást pedig fokozzuk egy rózsaszín arcpirosítóval, mely ez esetben a sminkünk legfontosabb része lesz. Ne hangsúlyozzuk túl sem a szánkat, sem pedig a szemünket.

Hangsúlyos szemöldök, végre!


Ó igen, a szemöldök!  Jó pár sminkest hallottam már panaszkodni arról, hogy a nők többsége hajlamos túlszedni a szemöldökét, amivel mindössze csak azért érik el, hogy arcuk kifejezéstelen lesz. Igazán rémülettel fogadtan a tavalyi év kiszőkített szemöldökű őrületét. Azt gondolom, ha nem Mihalik Enikő vagy, ne próbálkozz ilyesmivel. Főleg, hogy idén nem is divat (a Gucci kivételével, de erről még szót ejtünk)! Ha vastagabb szemöldököd van, hagyj fel a túlzott trimmeléssel. Ha nincs, akkor erősíts rá! Sötétebb szemhéjpúdert, és szemöldökceruzát egyaránt alkalmazhatunk. Én jobban szeretem a szemhéjpúdert egy féloldalas sminkecsettel felvinni (ennek ez  a hivatalos neve, bármelyik drogériában kapható), amivel szépen ívelhetünk , jobban formázhatunk. A sima szemceruza (mely nem felel meg erre a célra) és a szemöldökceruza között az a különbség, hogy az utóbbi textúrája sokkal keményebb anyagból készül.

Futurisztikus & geometrikus vonalak


Futurisztikus , és drámai hatás volt az abszolút kedvenc a Prada , és a Lanvin kifutóin. Használjuk bátran a feketét, de ügyeljünk arra, hogy ez esetben az ajkak maradjanak haloványak, nehogy a hatás túl drámaira sikerüljön. Hétköznapi esetben azért tartsuk a mértéket, de egy buli, vagy egy estély alkalmára nyugodtan dögösebbre erősíthettünk. A sötétebb színeket ügyesen kell kezelni, ezért a nagy események előtt próbáljuk ki néhányszor, hogy mi is áll a legjobban nekünk. Kis gyakorlás után már nem lehet rossz a végeredmény.

A drámai vörös


A vörös soha nem megy ki a divatból, csak olykor háttérbe szorul. Vörös rúzst merész dolog használni, valóban nem egy iskolábajárós viselet, de ha a megfelelő alkalmakkor így jelenünk meg, minden száj tátva marad, ez bizonyos. Ebben az esetben arra figyeljünk, hogy a szemünk csak mérsékelten legyen hangsúlyozva. Finomabb hatást érhetünk el, ha ecsettel kenjünk fel , mivel így precízebben tudunk dolgozni. Különleges a hatás akkor is, ha csak az ajkunk közepére teszünk egy pöttyöt, majd a kezünkkel satírozzuk szét. Bohém, és természetes!

Többszínű, színátmenet


Micsoda színek! Nem lep meg ,hogy  sminktrend egyik megteremtője Roberto Cavalli, a színkavalkádok koronázatlan királya. A tökéletes szemfestésről már olvashattatok nálunk, az idei ősszel pedig mindez hatványozottan előtérbe kerül. A pasztellszínek helyett a feltűnőbb árnyalatok kerülnek előtérbe, s mindez együttesen alkalmazva. Alapvetően minden szemsmink elkészítése során ügyeljünk arra, hogy 3 színnel dolgozzunk, de ha kicsit feltűnőbbet akarunk alkotni, akkor figyeljünk, hogy összepasszoló árnyalatokat vigyünk fel. Másodsorban pedig az sem árt, ha mindez ruhánkkal, ékszereinkkel összhangban van .

Neked melyik tetszik a legjobban!
Írd meg kommentben, vagy Facebook oldalunkon!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...